Dobi layan diri pkp. Pengguna Dobi Layan Diri Patuhi SOP MKN

Kedai dobi layan diri di kawasan PKP boleh beroperasi

Setelah berakhirnya lockdown Fasa Kedua, langkah seterusnya ialah memasuki Fasa Ketiga, iaitu melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan seperti yang berkuat kuasa pada masa ini di mana aktiviti sosial tidak dibenarkan dan hampir semua sektor ekonomi dibenarkan beroperasi tertakluk kepada SOP yang ketat serta kehadiran secara fizikal di tempat kerja yang dihadkan. Beliau berkata setakat ini, jumlah portal Sebenarnya. Susulan keputusan kerajaan untuk melaksanakan penutupan penuh sektor ekonomi dan sosial, Kementerian Kewangan akan memperincikan pakej bantuan kepada rakyat dan sektor ekonomi yang terkesan.

Next

BERNAMA

KUALA LUMPUR, 14 Jan.

PKP 2.0: Tak boleh buka dobi layan diri walaupun ada penjaga

Menteri Kanan Kluster Keselamatan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob bagaimanapun berkata pengusaha premis dobi layan diri perlu memastikan pelanggan mematuhi kesemua prosedur operasi standard SOP langkah pencegahan Covid-19. Kompaun: Minimum RM5,000 Sederhana: Kesalahan yang menyebabkan risiko penularan tinggi, namun tidak memberi impak jangkitan COVID-19 pada individu. Dalam kes ini, jumlah maksimum orang di dalam kenderaan hanya diterhadkan oleh kapasiti kenderaan.

Status Terkini Perintah Kawalan Pergerakan PKP Seluruh Malaysia & Senarai SOP Serta Waktu Operasi

PKPP pula kerajaan laksanakan bila bilangan kes tinggal satu atau dua digit je.

Next

PKP 2.0: Tak boleh buka dobi layan diri walaupun ada penjaga

Perniagaan yang inginkan vaksin kepada para pekerja boleh daftar atas talian melalui aplikasi Selangkah atau melalui. Menurut Ismail Sabri, aktiviti berikut tidak dibenarkan di negeri di bawah PKP 2.

Next

PKP 2.0

Secara amnya, anda diharuskan tinggal di rumah tetapi anda mungkin boleh keluar rumah untuk tujuan tertentu seperti membeli makanan, ubat, makanan tambahan, dan keperluan asas.

Next

PKP 2.0

Pelanjutan ini akan berkuatkuasa 29 April 2021 sehingga 17 Mei 2021 kecuali Sarawak yang bermula 27 April sehingga 17 Mei 2021. Berikutan pelaksanaan itu, SOP juga akan diperketatkan menunggu pengumuman dari KKM demi menangani penularan wabak Covid-19. Tetapi, merentas negeri masih tidak dibenarkan.

Next