Tempat menarik perlis 2021. Tempat Menarik di Perlis Yang Terkini 2022 Paling Cantik

8 Aktiviti Menarik Di Perlis Yang Anda Boleh Cuba

Jadi tunggu apa lagi? Kangar Street Art ini merupakan tarikan terbaru di Perlis. Selain itu, anda boleh melawat Kampung Pelangi yang berdekatan.

Next

Tempat Menarik Perlis 2020

Istana Kenangan, Kuala Kangsar Dibina pada tahun 1931, istana berbentuk pedang ni dibina oleh orang Perak sendiri — Haji Suffian dan anak-anak dia.

Next

Tempat Menarik di Perlis yang Terkini 2022 Paling Menawan

  Satu lagi pasar malam di Kangar yang menarik yang boleh anda terjah adalah ke Pasar Malam Titi Chai yang berdekatan dengan Masjid Kampung Sentua. Rupanya dekat Malaysia sendiri ada yang paling besar! Dakian ke puncak gunung batu ini akan mengambil masa sekitar 3 jam dengan 14 tempat berhenti di antara untuk anda berehat. Namun suasana di Perlis sangat menyamankan dan sesiapa yang mahu lari dari kesibukan kota bolehlah rancang percutian ke Perlis.

Next

7 Tempat Makan dan OOTD menarik di Perlis

Detik ini merupakan detik bersejarah bagi negeri Perlis yang telah mendapat pengiktirafan dari status tanah jajahan kepada status sebuah negeri naungan.

Next

Tempat Menarik di Perlis yang Terkini 2022 Paling Menawan

Perlis merupakan negeri yang paling kecil di Malaysia yang terletak bersebelahan dengan negeri Kedah yang berada di utara Malaysia.

Tempat Makan Best Di Perlis Ala

Nikmati perjalanan liburan menyenangkan bersama kanak-kanak di tempat pelancongan Perlis terkini satu ini. Selain itu, ada banyak jenis wine yang bisa kamu temukan di sini dan tidak hanya wine saja yang tersedia, namun ada juga warung makan di dekatnya yang menawarkan kelezatan dengan cita rasa kuliner yang akan membuatmu serasa berada di Thailand.

Next

Tempat Makan Best Di Perlis Ala

Tempat menarik di Perlis yang terbaru satu ini cocok untuk anda lawati bersama teman dan agendakan untuk camping. Alang-alang nak ke Perlis boleh baca sekali entri 9 tempat menarik mesti pergi di Perlis. Wang Burma terletak di Taman Negeri Perlis.

Next