Jadual stpm sem 3 2022. Kalendar STPM 2022 Tarikh Peperiksaan Sijil Tinggi Persekolahan

Jadual Persekolahan 2022 Penggal Tiga dan Cuti Perayaan

Permohonan semak semula markah dibuka selama 7 hari bermula daripada keputusan peperiksaan semester 1, semester 2, dan semester 3 dimuat naik. Laman web ini tidak mempunyai sebarang kaitan dengan Bahagian Kemasukan Pelajar IPTA, Jabatan Pengajian Tinggi..

Next

Cuti Sekolah 2022 : Takwim KPM & Jadual Sesi Persekolahan 2022 / 2023

Baca: Anda boleh memuat turun jadual ini pada pautan yang kami berikan di bawah ini. Kerja Kursus STPM Calon yang ingin memperbaiki keputusan pepeperiksaan STPM 2021 dikehendaki memilih dan menduduki kertas peperiksaan alternatif bertulis bagi menggantikan Kerja Kursus KK.

Next

Jadual Peperiksaan STPM 2022 MPM (TERKINI)

Maklumat lanjut sila rujuk pada Perkara 3 dalam Peraturan dan Skema Peperiksaan STPM 2021 tentang Pendaftaran Lewat. Kemudahan ini hanya boleh digunakan sekali sahaja dan tidak boleh digunakan sekiranya calon mengulang peperiksaan STPM dua tahun atau lebih selepas menduduki peperiksaan pertama.

Next

Jadual Peperiksaan STPM 2021/2022 (Exam Bertulis Semester)

Calon yang ingin memperbaiki keputusan peperiksaan STPM 2020 dikehendaki memilih dan menduduki kertas peperiksaan alternatif bertulis bagi menggantikan Kerja Kursus KK. Maklumat lanjut sila rujuk pada Perkara 3 dalam Peraturan dan Skema Peperiksaan STPM 2021 tentang Pendaftaran Lewat. Berikut dikongsikan Kalendar STPM 2021 dan 2022 buat rujukan pelajar dalam membuat persediaan.

Next

Jadual Persekolahan 2022 Penggal Tiga dan Cuti Perayaan

Sebelum ini, berikutan perlanjutan Perintah Kawalan Pergerakan PKP , Kementerian Pendidikan Malaysia KPM telah menjadualkan semula peperiksaan di bawah kendalian KPM. Calon yang ingin memperbaiki keputusan peperiksaan STPM 2020 boleh mendaftar pada penggal 2 sebagai calon sekolah swasta atau calon persendirian individu.

Next

Tarikh Keputusan STPM 2022 (Semakan Portal MPM Result)

Sila rujuk ke portal UPU di upu. Yang bagusnya sijil yang anda terima bukan sahaja diiktiraf di Malaysia tetapi juga di peringkat dunia. Setelah usaha perit jerih anda, kini tibalah masa untuk anda semak mpm result stpm samada secara online ataupun sms, berapa yang anda dapat sebenarnya pada release date seperti mana diumumkan oleh majlis Peperiksaan Malaysia untuk tahun 2022.

Next

Jadual Peperiksaan STPM 2021/2022 (Exam Bertulis Semester)

Tarikh cuti umum dan negeri serta perkara-perkara cuti masih tertakluk kepada pindaan rasmi oleh Bahagian Kabinet, Perlembagaan Dan Perhubungan Antara Kerajaan, Jabatan Perdana Menteri.