Zafrul letak jawatan. RAKYAT TERNANTI

Kementerian Kewangan nafi Tengku Zafrul letak jawatan

Ketika Timbalan Menteri Kewangan I, Datuk Indera Mohd.

Next

Bukan letak jawatan, Tengku Zafrul jelaskan ketidakhadiran ke parlimen

Kalau belum, bermakna timbalan menteri tidak boleh mewakili Menteri Kewangan? Sejak semalam tular tentang peletakan jawatan oleh Tengku Zafrul selepas kelibatnya tidak kelihatan di Parlimen.

Next

BILA MAHU LETAK JAWATAN, SOAL ISHAM KEPADA ZAFRUL

Selaku Menteri Kewangan, Zafrul sepatutnya cakna dan peka dengan apa yang berlaku terhadap rakyat, mendengar keluhan mereka dan mencari jalan keluar bagi membantu rakyat. Demi mempertahan tindakan untuk tidak membenarkan pengeluaran KWSP, Zafrul sebelum ini turut memberikan penjelasan namun sukar diterima kerana alasannya dilihat membelakangkan kepentingan dan tidak menyelesaikan masalah rakyat. Terdahulu media itu melaporkan Mahfuz Omar PH-Pokok Sena meminta kepastian sama ada Tengku Zafrul sudah meletakkan jawatan atau belum.

Next

MoF nafi Tengku Zafrul letak jawatan

Spekulasi itu timbul selepas Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri mengumumkan pengeluaran terakhir caruman Kumpulan Wang Simpanan Pekerja RM10,000 baru-baru ini.

Next

Tengku Zafrul letak jawatan jika pengeluaran ‘one

Sebijik tayar kereta sport anak atok belum mampu membeli dgn rm10k tu. Ia dikaitkan dengan kenyataan Tengku Zafrul menerusi wawancara bersama media tempatan sebelum ini sebagai berkata, beliau rela meletak jawatan daripada berkompromi dengan sebarang keputusan melibatkan kementeriannya yang difikirkan silap, termasuk pengeluaran Kumpulan Wang Simpanan Pekerja KWSP sebanyak RM10,000 secara sekali. Semua soalan tambahan akan saya sediakan jawapan secara bertulis," katanya.

Next

Tengku Zafrul Dah Letak Jawatan Ke?

Tambahnya, tiada guna sekiranya cadangan itu diluluskan kerajaan, namun akhirnya memberi kesan mudarat kepada rakyat yang mempunyai simpanan KWSP rendah pada hari tua mereka.