Jadual stpm sem 1 2022. Semakan Keputusan STPM Semester 1 2022 Online Dan SMS (S1)

Semakan Keputusan STPM Semester 1 2022 Online Dan SMS (S1)

Bagi calon yang mengambil mata pelajaran baharu berbanding tahun lepas dan tiada markah KK tahun sebelumnya, calon dikehendaki mengambil kertas peperiksaan alternatif bertulis bagi menggantikan KK. Semoga anda terus berjaya mencapai impian dan cita-cita anda. Jadual Tarikh Peperiksaan STPM Tahun 2022.

Next

Tarikh Keputusan STPM 2022 (Semakan Portal MPM Result)

Calon akan menduduki peperiksaan bertulis bagi penggal 1 dan penggal 2 sekaligus pada penggal 3.

Next

Semakan Keputusan STPM 2022 Semester 1 Online dan SMS

Related search : penggunaan mana mana maklumat stpm ulangan semester pertama 2021 kementerian pendidikan malaysia.

Next

Contoh Tajuk Kerja Kursus Sejarah STPM 2022 (Jadual)

Menyambung pelajaran ke Tingkatan 6 dan seterusnya menduduki peperiksaan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia adalah salah pilihan buat pelajar. Download Jadual Kerja Kursus Sejarah STPM 2022 Untuk maklumat lanjut berkaitan arahan dan peringatan kepada calon Kerja Kursus Sejarah STPM 2022, sila muat turun Jadual Kerja Kursus Sejarah STPM 2022 dalam format PDF melalui pautan. Muat Turun Kalendar Peperiksaan STPM 2021 Bagi anda yang ingin mendapatkan jadual peperiksaan STPM 2021 dengan lengkap dalam bentuk PDF, anda boleh muat turun melalui.

Next

Semakan Keputusan STPM Semester 1 2022 Online Dan SMS (S1)

Sedia maklum, setiap calon Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia STPM sekolah kerajaan, sekolah bantuan kerajaan, sekolah swasta, dan calon persendirian individu wajib melaksanakan kerja kursus sebagai satu daripada komponen penilaian untuk semester 2. Calon dikehendaki membina tajuk kajian berdasarkan tema yang dipilih itu. Namun demikian, sekiranya mata pelajaran tersebut tidak menawarkan kertas peperiksaan alternatif bertulis bagi menggantikan KK, calon dikehendaki melaksanakan KK Maklumat lanjut sila rujuk pada Perkara 3 dalam Peraturan dan Skema Peperiksaan STPM 2021 tentang Pendaftaran Lewat.

Next

Semakan Keputusan STPM 2022 Semester 1 Online dan SMS

Namun demikian, sekiranya tidak terdapat kertas peperiksaan alternatif bertulis yang sedemikian bagi sesuatu mata pelajaran, maka calon boleh memilih sama ada hendak melaksanakan Kerja Kursus atau tidak melaksanakannya mengikut pilihan yang berikut: a Jika calon memilih untuk tidak melaksanakan Kerja Kursus, maka markah KK yang diperoleh oleh calon dalam peperiksaan STPM sebelumnya akan digunakan untuk skor KK tahun mengulang.

Next

Jadual Peperiksaan STPM 2022 MPM (TERKINI)

Calon tidak dibenarkan keluar dalam tempoh 30 minit selepas peperiksaan bermula dan dalam tempoh 30 minit sebelum peperiksaan tamat.