Zikir hari ahad dan fadhilatnya. Amalan Zikir Harian Rumi, Zikir Isnin Hingga Zikir Ahad

Zikir Hari Kamis

Tiada salahnya kalau nak berzikir sepanjang masa, tapi sebagai manusia yang sibuk dengan kerja seharian dan tugas masing-masing kadangkala kita terlupa ada PENCIPTA yang sentiasa menanti hambaNya agar mengingatiNYA... Jadi, apabila adanya masa yang terluang, berzikirlah dengan seikhlas hati dan berdoa meminta daripada Allah agar dijauhkan segala kejahatan dan didekatkan dengan semua jenis kebaikan agar hidup terus bahagia tenteram, dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki serta dunia dan akhirat. Ali meminta Nabi untuk mengajarinya cara yang paling dekat, paling berharga, dan termudah untuk bisa dekat dengan Allah SWT.

Amalan Zikir Harian Isnin Hingga Ahad (Amalan Imam Al

Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Padahal telah diampuni dosa-dosa beliau yang lalu mahupun yang akan datang. Bagi yang nak amalan zikir harian rumi juga bolehlah dapatkan di bawah.

Next

Amalan Zikir Harian Imam Al

Setiap kali disebut akan tertumbuh 1 pohon di taman syurga untuk sesiapa yang mengamalkannya. Lalu, bagaimana dengan kita yang hanya manusia biasa ini? Baca Juga : Amalkan ini dengan istiqomah dan Sahabat Muslim bisa dapatkan berbagai manfaatnya, mulai dimudahkan urusannya, dilapangkan rezekinya hingga terhindar dari berbagai bahaya. Zikir Hari Ahad Yaa Hayyu yaa qoyyum Wahai yang sentiasa hidup dan sentiasa kekal Fadhilat dan Kelebihan : Kehidupan anda akan dipelihara oleh Allah tuhan.

Amal4n Zik1r H4rian Imam Al

Aku berlindung denganMu daripada kejahatan apa yang aku perbuat, aku mengaku sekian banyak nikmat yang telah Engkau limpahkan kepadaku, dan aku juga mengaku sekian banyak dosaku kepadaMu , oleh itu ampunilah dosa-dosaku, kerana tidak ada kuasa yang boleh mengampuni dosa kecuali Engkau. Pada dua hari istimewa yaitu Senin dan Kamis, pintu-pintu berkah pahala menuju syurga semakin terbuka lebar. Beliau mengenal kebesaran Allah , dengan itu beliau senantiasa memuji-Nya, memohon kepada-Nya dan kembali menuju ampunan-Nya.

Next

Pilihan Semasa: Jom kita zikir..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini CAHI , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. Alloh SWT menjanjikan satu pohon di syurga kelak bagi siapapun Sahabat Muslim yang memanjatkan zikir pada hari Kamis. Bagi sang suami, hendaklah berbuat perkara yang sama tetapi hanya dengan berpuasa selama 3 hari.

7 Zikir Harian Isnin Hingga Ahad Amalan Imam Al

Kena tentukan dalam niat puasa ganti Ramadhan. Ternyata ini memanglah fakta yang harus dipercayai kebenarannya oleh Sahabat Muslim semua.

Amalan Zikir Harian Rumi, Zikir Isnin Hingga Zikir Ahad

Menurut Al Hakim dan Al Zahaby : Hadith Sahih.

Next

Amalan Zikir Harian Rumi, Zikir Isnin Hingga Zikir Ahad

Tetapi, jika anda merasakan artikel ini sedikit sebanyak telah membantu anda, admin mohon anda memberikan rating 5 star untuk membakar semangat admin supaya menulis lagi banyak artikel bermanfaat untuk saudara sesama Islam. Aku memohon keampunan kepada ALLAH Tuhan Maha Esa.