Pantun teka teki lawak. Contoh

lawak pantun ni

Ke kebun bertemu katak, jalan lagi bertemu ular. VIDEO Buat Lagu Raya Guna Ayam Goreng Kreativiti Penyanyi Ini Curi Tumpuan Orang Ramai. Namun, rima yang paling banyak digunakan ialah jenis a-b-a-b.

Next

lawak pantun ni

Ke kebun panen kentang, pulangnya membeli putu. Cerita-cerita yang kelakar, seloroh dan olok-olok ini bertujuan menggelikan hati dan kerapkali juga diselitkan dengan puisi dan pantun-pantun lucu dan jenaka bagi menambah bunga cerita. Ada seorang wanita yang sarat mengandung dan nak bersalin, lalu suami dia bawa isterinya ke hospital.

Next

Contoh

Jawapan - Kucing cacat. Menemukan ia sulit sekali, sekali bertemu malah dibuang.

Next

lawak pantun ni

Kalau lagu raya dulu boleh cair kalbu dan nangis bila dengarpunyelah best dan syahdu. Kenapa mayat dibungkus kain putih? Lagu raya dulu dulu. Saban tahun menyambut Hari Raya trend mengenakan baju sedond Penjajahan ini bermula apabila Melaka telah muncul sebagai pusat perdagangan yang terkenal di rantau ini satu ketika dahulu.

Next

30 Teka

Badannya lurus bermata satu, Ekornya tajam apakah itu? Alpukat enak buahnya, segera dimakan jangan sampai busuk. Apa bezanya jatuh pokok kelapa dengan jatuh perigi? Ia berjalan di sebuah lorong hitam.

Next

30 Teka

Terjebak hujan di Taman Mini, membuat baju jadi basah kuyup.

PANTUN TEKA TEKI

Jawapan: Mungkin ada banyak jawapan, tapi kat sini jawapan yang dikehendaki adalah "dan" 27. Apakah yang berada diantara langit dan bumi.

Next

Pantun Hari

Mula-mula aku buka baju, lepas tu aku sapu bedak, setelah badanku disapu bedak, aku pun terjun ke dalam tasik.