Pelakon mimi loma. MIMI LOMA MENINGGAL DUNIA DALAM TIDUR

Mimi Loma Masih Cergas Pada Usia 67 Tahun

PELAKON dan penyanyi sera 1960-an, Siti Aminah Ismail, 75, atau lebih dikenali sebagai Mimi Loma meninggal dunia ke kediamannya di Projek Perumahan Rakyat PPR Seri Semarak, Kuala Lumpur awal pagi ini.

Veteran actress Mimi Loma dies

Berita pemergiannya disahkan oleh anak tunggalnya, Sherina Othman, 48, ketika dihubungi BH Online. All hyarham Mimi atau nama sebenarnya, Siti Aminah Ismail adalah adik kepada Biduanita Negara, Allahyarham h Puan Sri Saloma dan Allahyarham h Mariani Ismail. Arwah pergi dengan tenang di hadapan saya dan keluarga.

Pelakon dan penyanyi ADIK PUAN SRI SALOMA, 'MIMI LOMA' MEN!NGGAL DUN!A dalam TIDUR

Saya dan anak sentiasa memantau pemakanan dan memberinya ubat agar sakit tidak melarat.

MIMI LOMA MENINGGAL DUNIA DALAM TIDUR

Beliau aktif berlakon dan menyanyi pada era 1960-an dan pernah membintangi filem Ahmad Albab pada 1968. Selalunya, saya dapat mendengar bunyi pernafasan yang keluar daripada mulutnya.

Next

Adik Saloma, artis veteran Mimi Loma meninggal dunia

Jenazah Allahyarham Mimi akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Raudhatul Sakinah, Batu Caves, pagi ini. Apabila masuk rumah, arwah sedang tidur.

Mimi Loma meninggal dunia dalam tidur

Allahyarham meninggalkan seorang cahaya mata dan tiga cucu.

Seniwati Mimi Loma Meningg4l Dunia

Allahyarhamah meninggalkan seorang cahaya mata dan tiga cucu. Dalam pada itu, adik kepada Allahyarham Puan Sri Saloma dan Mariani ini berkata, sudah menjadi sifatnya yang tidak suka duduk di rumah tanpa berbuat apa-apa dan sentiasa mengisi masa lapang dengan pelbagai aktiviti. Alhamdulillah, kami sempat mengajar arw4h mengucap ketika sedang n4.

Next

Seniwati Mimi Loma Meningg4l Dunia

Kelmarin, arwah agak lemah dan sukar melelapkan mata. Allahyarham Mimi atau nama sebenarnya, Siti Aminah Ismail adalah adik kepada Biduanita Negara, Allahyarham Puan Sri Saloma dan Allahyarham Mariani Ismail.

Next