Taman tema maps. Ditimpa Masalah Kewangan, Taman Tema MAPS Bernilai RM520 Juta Sedia Untuk Dijual

Taman Tema MAPS Akhirnya Ditutup Selepas 3 Tahun Beroperasi

Kenapa Taman Tema MAPS Ditutup? Menurut Kosmo, MAPS yang dibangunkan dengan kos RM520 juta itu menghentikan operasi pada Januari tahun lalu akibat masalah kewangan tetapi tiada tempoh ditetapkan bagi penutupan tersebut. Kalau tak silap, Taman tema Movie Animation Park Studios MAPS ini hanya berusia lingkungan selama dua tahun setengah dengan kos RM520 juta. Belanja besar ini walaubagaimanapun, tidak menjanjikan keuntungan.

Next

Taman tema MAPS di Ipoh, tutup operasi

Sebagai salah seorang yang telah pernah pergi ke Taman Tema MAPS ini sendiri, semestinya daku sangat terkejut. Ada yang sempat mengunjungi, dan ada juga yang hairan tentang penutupan taman tema tersebut.

MAPs Perak Bukan Taman Tema Pertama Ditutup, Lihat 4 Lagi Lokasi Ini

Media melaporkan ia disebabkan oleh tunggakan bil elektrik taman tema itu yang mencecah RM4 juta. Belanja MAPS Besar, Sasaran Pula Jauh Tersasar Projek MAPS dimulakan pada waktu kerajaan negeri di bawah BN Projek MAPS ini sebenarnya adalah satu projek kontroversi. Ia patut datang dengan 40 tarikan di 6 kawasan taman tema.

Next

Ini Sebabnya Taman Tema MAPS DiTutup Tiba

Akan tetapi, terdapat satu berita yang pasti akan membuatkan anda bersedih, terutama sekali anda yang tidak pernah berkunjung ke sini. Bagi pendapatku sendiri, MAPS ini mampu untuk menjadi salah satu daripada tarikan utama di Ipoh. Photo — Google TERKINI — TAMAN TEMA MAPS DITUTUP BERKUAT KUASA HARI INI IPOH, 28 Jan — Taman tema Movie Animation Park Studios MAPS , yang dibangunkan dengan kos RM520 juta, ditutup mulai hari ini sehingga ke suatu tarikh yang akan dimaklumkan kelak.

Next

Taman Tema MAPS, Perak Kini Ditutup Berkuat Kuasa Hari Ini

Manakan tidak, taman tema ini kan masih lagi di tahap baru. Pengunjung juga dihidangkan dengan animasi tempatan seperti Boboiboy dan karya kreatif lain.

Next

MAPs Perak Bukan Taman Tema Pertama Ditutup, Lihat 4 Lagi Lokasi Ini

Apapun semoga ada perkembangan yang baik di masa hadapan. MAPS yang terletak di Ipoh Perak, mula dibuka pada Jun 2017.

Next