Cuti wilayah persekutuan 2022. Cuti Hari Pekerja 2022 & Tarikh Cuti Ganti (Labour Day)

Rakyat Seru Kerajaan Jadikan Hari Gawai & Kaamatan Sebagai Cuti Umum

Disember 24 2021 Tarikh Buka Sekolah 2022. Ikuti perkongsian di bawah untuk maklumat lanjut gantian bagi pertindihan cuti hari Wilayah dan Tahun Baru Cina. Walau bagaimanapun, di Semenanjung Malaysia yang dilahirkan di Malaysia Timur secara rasmi boleh mendapatkan satu untuk meraikan perayaan itu jika mereka memohon.

Pertindihan Hari Kelepasan Am Persekutuan Dan Negeri Bagi Tahun 2022, Ada Cuti Ganti Tak?

Senarai Cuti Perayaan Sekolah KPM. Paparan jadual termasuklah bagi sekolah-sekolah di Kumpulan A dan Kumpulan B. Berikut kami kongsikan dari sumber yang sahih untuk makluman bersama.

Cuti Hari Pekerja 2022 & Tarikh Cuti Ganti (Labour Day)

Muat Turun Kalendar Akademik Sesi 20222023.

Next

Rakyat Seru Kerajaan Jadikan Hari Gawai & Kaamatan Sebagai Cuti Umum

Seperti yang kita tahu,2022 kalendar adalah peringatan terbaik untuk semua orang. Menurut perspektif Barat, tarikhnya berubah-ubah namun tetap diraikan dalam bulan Januari atau Februari setiap tahun Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Aidilfitri merupakan perayaan yang disambut oleh umat Islam seluruh dunia dan merupakan antara sambutan perayaan terbesar di Malaysia. Mungkin dah ramai yang merancang nak ambil cuti kalau tarikh tersebut jatuh berdekatan dengan hujung minggu kan? Bagi tahun 2022, 1 Mei jatuh pada hari Ahad.

Next

Cuti Hari Wilayah Bertindih Dengan Tahun Baru Cina, Ada Cuti Ganti Ke? Baca Penjelasan Ini

SENARAI CUTI SEKOLAH 2022 2023 TAKWIM KPM TERKINI Kementerian Pendidikan KPM telah memaklumkan bahawa Sesi Persekolahan Penggal 3 2021 2022 akan bermula mulai 2 Januari 2022 hingga 20 Mac 2022 bagi sekolah di negeri Kumpulan A.

Next

JPM nafi 3 Februari jadi cuti am Hari Wilayah Persekutuan

Kredit: Abdul Malik Mohd Eusoff via Flickr Bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri Sarawak Datuk Joseph Entulu Belaun pernah bahawa kedua-dua perayaan itu membawa berat yang sama dan bermakna kepada rakyat Malaysia Timur seperti Hari Raya Aidilfitri dan Tahun Baharu Cina di seluruh negara. Jadi, adakah terdapat gantian hari cuti automatik bagi pertindihan Tahun Baru Cina dan hari Wilayah Persekutuan? Cuti gantian secara automatik pada hari berikutnya hanya diberikan jika hari kelepasan am jatuh pada hari kelepasan mingguan Jumaat atau Ahad mengikut negeri masing-masing.

Next