Padang jawa banjir. Sejumlah Kawasan Terendam Banjir

Hujan Semalaman, Kota Padang Dikepung Banjir

Ramai berkongsi dengan saya kesusahan yang mereka hadapi. Penduduk sibuk menimba air keluar rumah. Banyak pengendara roda empat dan roda dua yang melewati kawasan tersebut mengalami mati mesin karena air yang mengenanggi jalan.

Next

Sejumlah Kawasan Terendam Banjir

Kena pikir "pilihanraya kecil" bagi Kerajaan Tempatan lagi! Elli, 39, warga Jalan Batusangkar, Siteba mengatakan, hujan yang mengguyur sejak siang hingga sore mengakibatkan rumahnya terendam air. Air juga mulai memasuki rumah warga di sejumlah lokasi, pihak BPBD Padang mengimbau masyarakat untuk waspada sebab curah hujan masih cukup tinggi. Penduduk membersihkan kawasan rumah mereka selepas kawasan dilanda banjir akibat hujan ketika tinjauan lensa Malaysia Gazette di Padang Jawa Shah Alam, Selangor.

Padang Dikepung Banjir, Jalan Terendam Hingga Semeter

Saya difahamkan dahulu kolam takungan semula jadi terletak di kawasan di belakang I-City tetapi malangnya ianya telah dibangunkan dan ini di antara sebab berlakunya banjir. Seterusnya saya ke Kampung Air Kuning dan di situ juga hampir semua rumah dimasuki air. Sambil menunggu makanan disediakan, saya ke Masjid Padang Jawa untuk solat Maghrib.

PADANG JAWA PETALING: BANJIR BESAR

Macam mana soal jadual lagi? Melalui pendedahan ini, adalah diharap sebahagian dari ummat Islam yang tidak memahami konsep keadilan Islam terhadap agama lain, akan sedikit sebanyak dapat memikirkan kembali sikap dan pendirian mereka itu. Setelah melihat keadaan di beberapa lorong, saya bersama seorang penduduk pergi ke sebuah restoran dan membeli makanan untuk mangsa banjir.

Next

Banjir di Padang Jawa Klang

Foto AMIRUL SHAUFIQ, 22 DISEMBER 2021. Saya akan mendesak JPS untuk menyegerakan projek ini.

Next

Sejumlah Kawasan Terendam Banjir

Hujan lebat membuat sejumlah kawasan seperti Siteba, Alai, Mataaia, Jondulrawang, Sungaisapih dan lainnya digenangi air.

Next