Pelawak terkenal di tahan. [UPDATE] "Memang Aku Ditahan Untuk Bantu Siasatan", Tauke Mengaku Di Tahan Polis

Pelawak Terkenal Di Tahan Polis Kerana Positif Dadah? Seriously?!

Menurut Amran Mohd Ghani, Suspek kini direman selama empat hari bagi membantu siasatan Suspek direman 4 hari, turut dikompaun sebab rentas negeri Menerusi laporan pelawak berkenaan yang sebelum ini pernah bergelar naib Juara bagi program Maharaja Lawak Mega MLM akan direman selama 4 sehingga hari khamis di bawah Seksyen 117 Kanun Prosedur Jenayah. Di samping itu, beliau juga berkata bahawa suspek telah dikenakan kompaun atas kesalahan merentas negeri tanpa kebenaran di bawah Peraturan-Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit Langkah — Langkah Di Dalam Kawasan Tempatan Jangkitan Pelan Pemulihan Negara 2021.

Pelawak ditahan kes pemerdagangan orang

Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Suspek dalam masa sama turut dikompaun kerana merentas negeri tanpa kebenaran. Pelawak Terkenal Dicekup Memperdagangkan Gadis Melanau Bagi Tujuan Eksploitasi Seks Berjaya menyelamatkan seorang wanita berketurunan Melanau Menurut Ketua Polis Daerah Kuala Pilah, Superintendan Amran Mohd Ghani, lelaki berusia 40-an tersebut dicekup di dalam serbuan Ops Pintas yang dilakukan pada jam 10 pagi oleh Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah IPD Kuala Pilah selepas hasil maklumat dan risikan daripada pihaknya.

Next

Pelawak Terkenal Di Tahan Polis Kerana Positif Dadah? Seriously?!

Menurut Ketua Polis Daerah Kuala Pilah, Superintendan Amran Mohd Ghani, pelawak lelaki yang berusia lingkungan 40-an itu ditahan dalam serbuan Ops Pintas dilakukan jam 10 pagi oleh Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah IPD Kuala Pilah selepas mendapat maklumat daripada pihaknya.. Tambah Ketua Polis Daerah Kuala Pilah lagi, siasatan dijalankan mengikut Seksyen 12 Akta Antipermedagangan Orang dan Antipenyeludupan MIgran ATIPSOM 2007yang peruntukkan hukuman penjara tempoh tidak melebihi 15 tahun dan boleh dikenakan denda. Pelawak Terkenal Dicekup Memperdagangkan Gadis Melanau Bagi Tujuan Eksploitasi Seks.

Pelawak ditahan kes pemerdagangan orang

Dipetik daripada laporan , seorang pelawak terkenal telah ditahan di sebuah hotel di Kuala Pilah, Negeri Sembilan pada Ahad lalu bagi membantu siasatan kes pemerdagangan manusia.

Next

Pelawak Terkenal Ditahan Di Sebuah Hotel Di Kuala Pilah, Bantu Siasatan Kes Pemerdagangan Manusia

Menurutnya, suspek direman empat hari bermula Ahad hingga Khamis mengikut Seksyen 117 Kanun Prosedur Jenayah.

Next

Pelawak Terkenal Di Tahan Polis Kerana Positif Dadah? Seriously?!

Menurutnya, dalam operasi sama, polis berjaya menyelamatkan seorang wanita berketurunan Melanau daripada menjadi mangsa pemerdagangan orang bagi tujuan eksploitasi seks. Memetik daripada laporan Sinar Harian, pihak polis berjaya menyelamatkan seorang wanita berketurunan Melanau daripada menjadi mangsa pemerdagangan manusia bagi tujuan eksploitasi seks. KUALA PILAH — Seorang pelawak terkenal ditahan di sebuah hotel di daerah ini kelmarin bagi membantu siasatan berhubung kes pemerdagangan orang.

Next