Jangan berjanji ketika gembira. JANGAN MEMBUAT KEPUTUSAN SAAT MARAH ATAUPUN BAHAGIA

Janji Untuk Diri Sendiri

Dari sekecil-kecil perkara seperti lulus dalam peperiksaan atau sehingga kepada perkara yang paling besar, iaitu terselamat daripada kemalangan dan sebagainya, anda boleh zahirkannya dengan melakukan sujud syukur.

Next

Jangan Membuat Keputusan Saat Sedang Marah dan Jangan Membuat Janji Sewaktu Sedang Gembira

Sehingga rasa marah tidak mempengaruhinya untuk bisa berpikir, berucap, dan mengambil keputusan dengan baik dan hati yang jernih.

Next

JANGAN MEMBUAT KEPUTUSAN SAAT MARAH ATAUPUN BAHAGIA

Untuk tetap mampu menilai situasi dan dapat mengendalikan diri serta kata-kata.

Next

SMART Clothes: BERTINDAK RASIONAL: Elak Dari Menawarkan Sesuatu Ketika Gembira, Bercakap Sesuatu Ketika Anda Marah

Sebab, kata-kata yang terlepas tersebut kemudian disesali. Karena kehausan maka Genghis Khan memanjat untuk menemukan sumber air dan ternyata ditemukan sebuah kolam yang terdapat bangkai ular berbisa. Berjanjilah untuk hidup selamanya selagi kamu hidup.

Next

Ketelepasan

Begitu pula dengan seseorang yang berjanji pada saat bahagia ia cenderung tidak akan melupakan janjinya.

Biology: 4 hormon yang boleh membuatkan kita rasa gembira... yeay....

Saat tidak ditepati keduanya berpotensi menyebabkan suatu kerugian yang besar. Kadang kala, pilihan itulah yang membawa dampak besar dalam diri kita atau bahkan masa depan kita. Kenapa mereka senang sekali menerbangkan saya lalu mendadak menghempaskan saya??? Jadi, makan perlu dijaga dan apabila anda rasa stress pergilah bersenam dan amalkan gaya hidup yang sihat.

Next

Biology: 4 hormon yang boleh membuatkan kita rasa gembira... yeay....

Ketika seorang ingin marah, ketika itulah ia harus bisa menguasai dirinya. Nasihat bijak ini mungkin sekilas terdengar tidak masuk akal. Hadiahkan Sesuatu Yang Unik Untuk mendapatkan perhatian si dia, hadiahkan sesuatu yang unik dan kreatif.

Next