Gumis wang tak dituntut. eGUMIS: Seluruh Rakyat Malaysia Digalakkan Periksa Wang Tak Dituntut (WTD) Dengan Segera

eGUMIS ANM : Semakan Wang Tidak Dituntut Login Online

Untuk maklumat lanjut anda boleh baca dengan lebih terperinci termasuk muat turun borang penting WTD di web rasmi JANM di anm.

eGumis 2022 : Semakan Wang Tak Dituntut Online

Pendaftar wang tidak dituntut, iaitu Jabatan Akauntan Negara Malaysia JANM sebagai pemegang amanah akan menyimpan selamat wang tersebut mengikut peraturan kewangan berkuatkuasa sehingga ianya dituntut oleh empunya yang berhak, A. Dan duit tersebut akan terus masuk ke akaun bank yang telah anda daftarkan dengan mereka. Jangan bimbang, Jabatan Akauntan Negara Malaysia telah membangunkan sebuah sistem e-GUMIS bagi memudahkan urusan semak Wang Tak Dituntut WTD.

Egumis, Login Wang Tidak Dituntut Online static.clicccar.com

Mulai tahun 2016, bayaran serahan WTD adalah melalui Online Banking. Bagaimanakah pemohon boleh membuat semakan Wang Tak Dituntut WTD secara atas talian?. Wang yang kena dibayar di sisi undang-undang kepada empunya tetapi tidak dibayar dalam satu tempoh masa tidak kurang dari satu 1 tahun.

Next

eGumis : Cara Membuat Tuntutan Wang Anda Di Portal e

Wang tersebut dipegang oleh kerajaan dan seluruh rakyat Malaysia digalakkan untuk periksa sekiranya anda ada wang yang tidak dituntut di eGUMIS.

Next

Semak wang tak dituntut melalui e

Siapakah yang boleh membuat semakan Wang Tak Dituntut WTD secara atas talian? Cara menyemak lebih mudah selepas ini. Sila lengkapkan maklumat seperti alamat, negara, negeri, poskod, bandar dan no telefon bimbit.

Next

Semak wang tak dituntut melalui e

Pengguna akan terima emel menyatakan kata laluan sementara untuk log masuk ke portal.

Next