Filem syahadan. Syahadan Filem Melayu

#WAAW Netizen marah filem silat Syahadan ditolak tayangan kerana didakwa ganas?

SINOPSIS SYAHADANSyahadan mengisahkan tentang seorang remaja bernama Omar yang hidup tanpa matlamat yang sebenar. Apa yang dimarahkan sangat dengan bangsa melayu? Ia diterbitkan dengan kerjasama Persekutuan Silat Kebangsaan Malaysia PESAKA yang bertujuan mengangkat seni bela diri warisan Melayu serta mewujudkan semangat cintakan negara dan nilai-nilai murni. Hal ini disuarakan oleh mereka yang terlibat dalam pembikinan Syahadan itu sendiri..

Next

#WAAW Netizen marah filem silat Syahadan ditolak tayangan kerana didakwa ganas?

Malah, para netizen turut memberikan cadangan agar filem ini cuba nasib agar boleh ditayangkan di Netflix. Yang pergi melarat video serang personal tu dah kenapa? Malah ada yang sanggup membeli filem itu lalu ditayangkan di negara mereka berbanding Malaysia yang hanya pandang sebelah mata.

Syahadan Filem Melayu

Filem ini mengisahkan tentang seorang remaja bernama Omar yang hidup tanpa matlamat yang sebenar. BACA : Lepas ni, akan banyaklah filem-filem khususnya filem tempatan akan kembali ditayangkan di pawagam untuk dipertontonkan oleh peminat-peminat filem tanah air. Terkini Syahadan Gempak Tonton Ep Terbaru Malaysia Online.

Senarai Filem Melayu Terbaru Untuk Tahun 2022

Villain baca script macam baca buku teks. Setelah berjaya mewarisi ilmu persilatan, suatu hari Omar berdepan dengan kumpulan samseng diketuai oleh Zed Punk yang merupakan sindiket penculikan kanak.

Netizen marah filem silat Syahadan ditolak tayangan kerana didakwa ganas?

Genre bersepah kejap drama, kejap lawak bodoh, kejap macam Scott Pilgrim. Lantaran itu, isu tersebut telah mendapat perhatian ramai terutama sekali penggemar filem tempatan yang sudah lama menantikan karya berkualiti. Industri perfileman kini kembali beroperasi seperti biasa selepas setahun lebih terpaksa dihentikan ekoran Perintah Kawalan Pergerakan PKP disebabkan wabak Covid-19 yang berlaku.

Next

ZhafVlog Nilai Filem Syahadan "3/5 Shit", Yusuf Azmi Berang Mahu Jumpa Ajar Pasal Adab

Syahadan Episode Melayu dfm2u HD Telemovie. Telemovie TV Terkini dan Isu Semasa Tempatan Di Malaysia. Difahamkan, filem ini ditolak oleh pihak All-Asian Satellite Television and Radio Operator ASTRO kerana didakwa mempunyai adegan ganas sg , serta tidak melepasi garis panduan yang ditetapkan oleh Lembaga Penapisan Filem LPF.

Next

Yusuf Azmi berang Zhafvlog kritik filem Syahadan ‘3/5, Shit’

Syahadan Live Episod Filem.

Filem Syahadan angkat seni bela diri silat dan warisan Melayu

Selepas kemelut dengan Astro First beberapa bulan lalu, filem aksi persilatan Malaysia, Syahadan akhirnya bakal menjengah pawagam pada Januari 2022.

Next