Tema hari anti dadah kebangsaan 2021. Hari Peringatan Antidadah Kebangsaan 2021 Bertema 'Lebih baik Cegah'

‘Lebih Baik Cegah’ tema Hari Antidadah Kebangsaan tahun ini

Tambahnya lagi, pada tahun 2021, AADK Pulau Pinang menyasarkan untuk menghijaukan dua kawasan berisiko tinggi iaitu Mukim 1 dekat Penaga dan Mukim 21 di daerah Seberang Perai Tengah SPT. Mari kenali Jata Negara kita melalui infografik di bawah. Ketika merasmikan Hari Antidadah tahun 2021 peringkat Parlimen Jelebu, Datuk Seri Jalaluddin Alias yang merupakan Ahli Parlimen Jelebu memberitahu selain pandemik COVID-19, negara kita sentiasa diancam dengan pelbagai permasalahan sosial, antaranya penyalahgunaan dadah.

Next

Hari Peringatan Antidadah Kebangsaan 2021 Bertema 'Lebih baik Cegah'

Jom tengok logo-logo dan tema Hari Kebangsaan yang telah digunakan dari tahun 1976 hingga 2020 sebelum ini. Pengarah Agensi Antidadah Kebangsaan AADK Negeri Pulau Pinang, Elmariah Chung memberitahu bahawa tema tersebut membawa maksud signifikan terhadap usaha pihaknya untuk mencegah individu daripada terjebak dalam masalah penagihan dadah. Tahukah anda maksud lambang dan warna pada Jalur Gemilang? Oleh : SUNARTI YUSOFF Gambar : ALISSALA THIAN..

Next

Tema Hari Kebangsaan 2021, Logo & Maksud 'Malaysia Prihatin'

Beliau berkata, walaupun statistik penyalahgunaan dadah di Pulau Pinang menunjukkan penurunan iaitu daripada 9,084 orang pada 2018 kepada 8,987 orang 2019 namun ia masih memerlukan usaha jitu daripada pelbagai pihak. Beliau juga berharap kawasan Jelebu akan terus terpelihara daripada najis dadah.

‘Lebih Baik Cegah’ tema Hari Antidadah Kebangsaan tahun ini

Jalaluddin Alias juga memberi ucapan penghargaan kepada Agensi Antidadah Kebangsaan AADK di atas segala usaha dan tindakan yang dilakukan selama ini dan beliau menasihatkan orang ramai agar turut membantu dalam memerangi najis dadah di negara ini. . .

Next

Tema Hari Kebangsaan 2021, Logo & Maksud 'Malaysia Prihatin'

. . .

KUIZ PROGRAM ANTI DADAH KEBANGSAAN

. .

Next

‘Lebih Baik Cegah’ tema Hari Antidadah Kebangsaan tahun ini

. . .

Next