Kontak kasual tidak bergejala 意思. 当你的MySejahtera状态出现黄色的“Kontak Kasual Tidak Bergejala”是该怎么办?

Wanita jadi kontak kasual lepas lupa 'check

Sekiranya anda tergolong dalam Kontak Kasual, anda akan ditanyakan empat soalan penilaian kendiri melalui APP MySejahtera.

记得要按check out ! 男子忘记按结果变黄色了!

Jangan risau, selepas ini tiada lagi perubahan status di aplikasi MySejahtera sekiranya orang ramai dikesan sebagai kontak kasual kuning kepada kes positif Covid-19, kata Menteri Kesihatan Khairy Jamaluddin.

Wanita jadi kontak kasual lepas lupa 'check

Kalau bergejala tu nak buat ujian saringan guna self-test kit boleh tengok panduan di.

Next

记得要按check out ! 男子忘记按结果变黄色了!

Sebenarnya bukan, kontak kasual ini bukan kontak rapat ianya dimana seolah-olah anda tidak pernah berinteraksi pun dengan pesakit Covid-19 tetapi hanya berada berdekatan dengan waktu yang sekejab sahaja. Tapi kalau dah lengkap vaksin pun, status kesihatan kita tiba-tiba tukar jadi status yang tak dibenarkan masuk premis susah juga kan. Jadi disini aku nak kongsikan pengalaman sendiri apabila aku disahkan menjadi Casual Contact melalui aplikasi MySejahtera.

Next

Wanita jadi kontak kasual lepas lupa 'check

Jangan lupa sentiasa amalkan SOP walaupun tiada gejala.

Next

MySejahtera Profile颜色代表什么?

Bagaimana pula dengan Kontak Kasual? Klik butang A — I would like to redo my assessment 5. APA ITU MYSEJAHTERA merupakan aplikasi yang dibangunkan oleh Kerajaan Malaysia untuk membantu dalam pengawasan penularan wabak COVID-19 di dalam negara dengan membolehkan pengguna melaksanakan penilaian kesihatan kendiri. Sebenarnya status kuning di MySejahtera memberi maksud bahawa korang dikenalpasti sebagai Kontak Kasual Tidak Bergejala.

Status MySejahtera Bertukar Casual Contact (Warna Kuning). Apa Nak Buat?

Rilek je, takda masalah besar pun. PETALING JAYA — Seorang wanita terkejut apabila mendapati status aplikasi MySejahtera miliknya bertukar daripada biru kepada kuning selepas terlupa menggunakan fungsi pendaftaran keluar atau check-out baru-baru ini.

Next