Rumpun halia. Bahasa Halia

Halia, Herba Penting di Rumah

Anggaran pendapatan kasar adalah sebanyak RM243,300.

Next

Anim Agro Technology: TEKNOLOGI TANAM HALIA FERTIGASI

Penyakit Layu Bakteria yang berpunca Pseudomonas solanacearum boleh dikawal dengan memusnahkan pokok berserta polibeg dan medium yang berpenyakit.

Halia, Herba Penting di Rumah

Dalam keadaan biasa setiap rumpun halia akan menghasilkan 2. Halia merupakan tumbuhan yang menghasilkan rizom, mempunyai daun berbentuk bilah dan batangnya mencecah 3 kaki tinggi.

Next

Anim Agro Technology: KOSTING HALIA FERTIGASI

Halia merupakan tumbuhan yang menghasilkan rizom, mempunyai daun berbentuk bilah dan batangnya mencecah 3 kaki tinggi. Di Malaysia apa yang saya tinjau, tanaman halia ditanam secara komersial di Bentong, Pahang, Keningau dan Tambunan, Sabah serta Sarawak.

Bahasa Halia

Kedua-dua masalah ini merupakan masalah utama pengeluaran halia secara komersial di seluruh dunia. Sebelum memulakan proses menanam halia secara fertigasi sebaiknya pengusaha perlu menyediakan dua infrastruktur utama iaitu Struktur Pelindung Hujan SPH dan sistem pengairan fertigasi.

Next

Halia Therapeutics

Rumpun halia akan dipotong dan diasingkan daripada beg tanaman. Bagi Halia tua Halia muda Nilai kini bersih NKB 10% sebanyak 493,420 36,674 dengan nilai kadar pulangan dalaman KPD 34.

Next

Bahasa Halia

Beliau menggunakan racun kulat iaiti racun tolclofus 50% dimana petani ada gunakan jenama racun Rizolex.

Next

Bahasa Halia

Letakkan tunas jahe dan tutup kembali.