Resepi sambal kacang. Resepi Tauhu Sumbat Sambal Kacang (Sedapnya Bikin Ketagih)

SAMBAL KACANG ALA JAWA

Tapi untuk makluman lah, untuk kali ini, saya masih menggoreng kacang tanah tanpa minyak ya. Semoga tips ini berguna buat kita semua. Peh, memang Dya bertambah makan jawabnya.

Next

Resipi Sambal Kering Ikan Bilis dan Kacang Confirm Sedap

Resepi ni QH ambil dari blog Fayreen Mizan... Kuantiti gula dan garam mngikut citarasa masing-masing. Anda harus cuba resepi ini.

Next

Resepi Sambal Kacang Yang Sedap, Ringkas Dan Mudah Dimasak (Versi Kuah Sate)

Bagi tekstur pula, kacang tanah dikisar kasar dan minyaknya pecah dan terapung elok di dalam kuah menandakan kuah dimasak dengan masa yang secukupnya dan bakal tahan lama jika disimpan.

Sambal Kacang

Lihat juga resep Sambal kacang sate enak lainnya. Siapa disini penggemar tauhu sumbat? Tuang minyak masak ke dalam kuali dan panaskan. Kacau-kacaukan kuah sambal ni dan biarkan masak di atas api yang kecil sehingga naik minyak.

Next

Sambal Kacang

Sambil tu bolehlah follow resepi kuah kacang yang dikongsikan oleh Cik Puan ini. Zaman dulu dulu, bahagian ini akan diserahkan kepada pembantu rumah sahaja.

Next

Resepi Sambal Kacang Yang Sedap, Ringkas Dan Mudah Dimasak (Versi Kuah Sate)

Sambal ini bisa buat gorengan siomay cilok. Kemudian toskan dan blend semuanya sampai halus. Sambal kacang yang digunakan unuk pecel ini biasanya terbuat dari kacang tanah yang sudah di goreng yang ditambahkan gula merah asam garam secukupnya dan juga dengan daun jeruk cabai.

Next