Surah al mulk rumi. Download MP3 Surah Al Mulk Rumi Pdf (17.44 MB)

Surat Al Mulk Arab, Latin & Terjemah Bahasa Indonesia

Follow kami di : Subscribe : bit. Sebelum itu, mari kenali surah ini dengan lebih mendalam.

Next

Download MP3 Surah Al Mulk Rumi Pdf (17.44 MB)

Surat ini disebut juga dengan At Tabaarak yang bererti Maha Suci.

Next

Surat Al

Akhirnya mereka mengakui dosa-dosa mereka sebagai orang-orang Yang kufur ingkar , maka tetaplah JauhNya rahmat ALLâh dari ahli neraka.

Bacaan Surah Al Mulk Rumi Dan Jawi Dijadikan Panduan

Kita amat digalakkan untuk membaca surah ini setiap malam sebelum tidur. Iaitu at-Tabaarak surah al-Mulk. Pada awalnya mungkin anda berasa agak berat untuk membacanya Tetapi apabila ia telah menjadi sebahagian dari rutin harian, anda pasti rasa seronok dan teringin untuk melafazkan setiap ayatnya.

Next

Surat Al

Kelebihan Surah al Mulk Berdasarkan ayat al-Quran dan hadith Rasulullah saw, Allah SWT menggambarkan azab kubur sebagai seksaan yang sangat mengerikan. Bahkan siapa Dia Yang menjadi tentera bagi kamu, Yang akan menolong kamu selain dari ALLâh Yang Maha Pemurah? Yang ilmu-Nya mengetahui rahasia yang disimpan dan disembunyikan dalam hati, tidak ada yang tersembunyi bagi-Nya. Dan Dia Mahahalus, Maha Mengetahui.

Next

Bacaan Surah Al Mulk Rumi Dan Jawi Dijadikan Panduan

Maka betapa hebatnya kemurkaan-Ku! Allah mendorong mereka menuju kebaikan padahal mereka tidak merasakan hal itu. Allah Taala menjanjikan ganjaran yang besar bagi hamba-Nya yang membaca al-Quran. Termasuk makna Lathiif adalah Yang Mahalembut kepada hamba dan wali-Nya, Dia mengarahkan kebaikan dan ihsan kepadanya dari arah yang tidak ia sadari serta melindunginya dari keburukan dari arah yang tidak diduga-duga dan meninggikannya ke derajat yang tinggi dengan sebab-sebab yang tidak telintas dalam hati seorang hamba, bahkan Allah Subhaanahu wa Ta'aala menimpakan berbagai hal yang tidak disukainya agar dia mencapai hal-hal agung yang dicintainya dan kedudukan yang mulia.