Bilangan penggajian lhdn. Senarai Cawangan LHDN Negeri Johor (Alamat & No Telefon)

Tarikh Akhir e Filing 2021, Bila Mula Isi 2022 (Buka Tutup)

Pasalnya, di perusahaan tempat kami bekerja menerapkan sistem penggajian ini. Bila anda klik untuk teruskan semua maklumat yang telah di isi akan hilang — tidak disimpan. Terdapat beberapa bahagian yang agak mengelirukan, kurang jelas dan susah difahami.

Next

Pendapatan Berkanun Penggajian

Had pelepasan untuk bahagian ini adalah RM1,500 untuk ibu dan RM1,500 untuk bapa. Mat menuntut pelepasan untuk 2 orang manakala isterinya menuntut pelepasan untuk seorang sahaja.

Next

Tarikh Akhir e Filing 2021, Bila Mula Isi 2022 (Buka Tutup)

Jika terdapat perbezaan dapatkan kepastian daripada pihak majikan anda. Sebarang maklumat tambahan dikumpulkan pada bahagian akhir post ini. Ini termasuk hasil tambah kedua-dua: Insuran nyawa + potongan epf KWSP.

Next

Cara isi e

Terdapat rekod bertulis daripada pengamal perubatan doktor yang menyatakan ibu atau bapa memerlukan rawatan perubatan. Ini akan membawa anda ke paparan seperti berikut: Semasa mengisi bundarkan sen kepada ringgit yang terdekat. Paparan notifikasi akan muncul jika terdapat lebihan pembayaran cukai , tekan OK untuk meneruskan.

Next

Senarai Cawangan LHDN Negeri Johor (Alamat & No Telefon)

Pembelian peralatan penyusuan ibu untuk kegunaan diri sendiri bagi anak berumur 2 tahun dan ke bawah. Pendapatan berkanun penggajian in english.

Next

Cara isi e

Bilangan penggajian bermaksud berapa jumlah majikan yang mengaji anda pada tahun taksiran yang di isi. Pendapatan berkanun penggajian in english.

Pendapatan Berkanun Penggajian

Mari kita lihat satu persatu cara mengisi bahagian ini Pendapatan berkanun penggajian Maklumat untuk bahagian ini boleh didapati daripada Bahagian B dalam borang EA anda.