Menteri sukan 2021. Faizal Azumu dilantik Menteri Belia dan Sukan

Faizal Azumu : Siapa Menteri Yang Akan Mewakili Belia & Sukan Malaysia Ini?

Sehingga hari ini, sebanyak 128 buah program telah dilaksanakan dengan penglibatan daripada 150 agensi berkaitan selaku rakan strategik.

Faizal Azumu : Siapa Menteri Yang Akan Mewakili Belia & Sukan Malaysia Ini?

Beliau menggantikan Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican yang bertukar sebagai Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan. Menerusi Parlimen Belia Malaysia, belia dapat meningkatkan pengetahuan sistem berparlimen, proses pembentukan rang undang-undang dan berpeluang terlibat secara langsung dalam perbahasan untuk mengenal pasti isu dan trend belia semasa.

Senarai Menteri Kabinet Malaysia 2021 Terkini (Baru & Dikemaskini)

Menerusi Model Baharu Pembangunan Belia yang sedang diuruskan oleh KBS, antara tindakannya adalah untuk memperluaskan lagi skop Anugerah Khas yang mencakupi inovasi, kreativiti dan penerokaan kecemerlangan nilai-nilai murni belia dalam konteks Keluarga Malaysia. Untuk tahun ini, seramai 36 orang calon dipilih di kalangan remaja tahap emas yang dinilai hasil daripada aktiviti-aktiviti gaya hidup yang seimbang dan berterusan dalam tempoh minimum 18 bulan.

Next

Faizal Azumu dilantik Menteri Belia dan Sukan

Kita memerlukan belia yang matang, pintar teknologi dan kukuh adab dan kesopanannya. Ahmad Masrizal Muhammad UMNO MENTERI DI JABATAN PERDANA MENTERI EKONOMI YB Datuk Seri Mustapa Mohamed Bersatu TIMBALAN MENTERI YB Eddin Syazlee Shith Bersatu MENTERI DI JABATAN PERDANA MENTERI TUGAS-TUGAS KHAS YB Datuk Dr Hj Abdul Latiff Ahmad Bersatu TIMBALAN MENTERI YB Datin Mastura Binti Yazid UMNO MENTERI DI JABATAN PERDANA MENTERI PARLIMEN DAN UNDANG-UNDANG Dato Sri Dr.

Teks Ucapan Menteri Belia dan Sukan Malaysia

Menerusi pengiktirafan dan penghargaan kepada pertubuhan belia ini, saya berharap ini akan menjadi satu dorongan kepada pertubuhan untuk meningkatkan bilangan ahli pertubuhan belia.

Next

Faizal Azumu dilantik Menteri Belia dan Sukan

Platform ini adalah medium terbaik untuk golongan muda mencatur masa hadapan negara bersama kerajaan.

Next

Hari Sukan Negara 2021 disambut 9 Oktober

Beliau menggantikan Datuk Reezal Merican Naina Merican yang kini berkhidmat sebagai Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan. Salah satu dari platform yang boleh menyerlahkan potensi sedia ada adalah melalui aktiviti berpersatuan. Program Parlimen Belia Malaysia umpamanya adalah satu platform yang sangat baik untuk mengetengahkan belia dengan proses pembuatan sesuatu dasar, politik dan pembangunan negara.

Next