Peratusan vaksin mengikut negeri. Negeri Sembilan catat 95 peratus penggunaan vaksin

Rentas negeri mungkin dibenarkan dalam masa terdekat ini, ujar PM; peratusan vaksinasi kini 87.6%

Dengan segala yang diberikan kerajaan ini, kerajaan menyeru supaya ianya dapat dimanfaatkan sepenuhnya oleh rakyat dengan penuh disiplin dan bertanggungjawab bagi memerangi virus COVID-19.

47.2 peratus rakyat Malaysia sudah lengkap vaksin

Veerapan berkata, peratusan pemberian vaksin di negeri ini sehingga tempoh berkenaan adalah sekitar 12.

Boleh Rentas Negeri Jika Negara Capai 90% Kadar Vaksinasi Dewasa

Berdasarkan kemajuan Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan PICK mengikut negeri, empat negeri dan wilayah merekodkan peratusan melebihi 90 peratus iaitu Labuan 98.

Next

88.4 peratus penduduk dewasa di Malaysia lengkap vaksinasi

Bagaimanapun, hanya dua negeri belum mencecah paras itu iaitu Kelantan dan Sabah.

Next

47.2 peratus rakyat Malaysia sudah lengkap vaksin

Sehingga 16 Ogos, sejumlah 33,879,979 dos sudah dibekalkan untuk tujuan vaksinasi. Sementara itu, jelas Razali, program simulasi di PPV IPT Mega itu bertujuan melancarkan proses pemberian vaksin di PPV berkenaan yang dibuka Isnin ini. Katanya, KKM terus melaksanakan langkah strategik yang dirancang bagi mengoptimumkan perkhidmatan penjagaan dan rawatan kesihatan awam di seluruh negara ketika berhadapan pandemik COVID-19 ini.

Boleh Rentas Negeri Jika Negara Capai 90% Kadar Vaksinasi Dewasa

Selain itu, Kon Yeow turut menjelaskan bahawa mereka yang tidak dapat hadir ke PPV mengikut masa yang ditetapkan, hanya perlu tunggu tarikh baru dalam MySejahtera.. Menurutnya, dari jumlah berkenaan, seramai 32 orang asli telah pun menerima vaksin dan jumlah berkenaan bakal dipertingkatkan lagi melalui perkhidmatan outreach vaksinasi oleh Mobile Team.

Next