Parlimen wanita muda. UTAMA

Parlimen Wanita Muda Sebuah Agenda Mengarusperdanakan Pewakilan Wanita di Parlimen

Pengawal Keselamatan 18 Mac 2022 3.

Next

KETUA MENTERI SETUJU SYOR DANA BANTU PEMULIHAN PENIAGA/USAHAWAN MUDA

KOTA KINABALU Oct 5 : The State Government is ready to consider a proposal to create an entrepreneurial start-up fund for youths, including young women in Sabah. Baginya, akta sedia ada tidak cukup untuk membendung isu itu dan menyatakan Rang Undang-Undang Gangguan Seksual sebagai penyelesaian terbaik.

Next

Parlimen Wanita Muda Sebuah Agenda Mengarusperdanakan Pewakilan Wanita di Parlimen

Pasca pandemik ini bukan sahaja perlu menekankan pemulihan ekonomi dan pelaburan Negara tetapi kesaksamaan gender harus dititikberatkan seiring pembinaan Malaysia sebuah Negara ideal dengan realiti dan norma baharu yang meraikan gender inklusiviti.

BERNAMA

Permohonan hendaklah dibuat secara atas talian melalui portal kerjaya BERNAMA. Shameera said support groups could help by providing victims sanctuary so that they will feel safe, and to help them overcome their trauma.

Next

222 perwakilan ambil bahagian Program Parlimen Wanita Muda

Pengarah Program Parlimen Wanita Muda, Dr Shatesh Kumar Sangar berkata, program tersebut akan disertai perwakilan berusia 15 hingga 30 tahun yang terdiri dari pelbagai latar belakang. Senator Ras Adiba yang menyampaikan ucapan penggulungan turut menyatakan bahawa program seumpama ini harus diteruskan lagi bagi memastikan ramai wanita dapat diangkat sebagai wakil rakyat dan kagum dengan perbahasan yang disampaikan oleh perwakilan OKU pendengaran.

Next

Entrepreneurial start

Chief Minister Datuk Seri Panglima Hajiji Noor said the fund will be considered in the 2022 state budget.

Next

UTAMA

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa untuk mengisi soal selidik ini.

Next