Bayi selsema apa perlu buat. Bayi Selsema Teruk? Doktor Ni Kongsi 3 Barang Perlu Ada Di Rumah Untuk Rawatan Awal

Bayi Selsema: Apa Ibu Perlu Buat?

Ketikan mengambil ubat selesema ini pesakit perlulah berehat dan elakkan pengendalian mesin atau kenderaan selepas mengambil ubat tersebut.

Next

Baby Batuk Apa Perlu Buat

Bayi-bayi di bawah usia enam bulan tidak boleh bernafas melalui hidung mereka apabila mereka sakit, jadi mereka akan mempunyai masalah untuk bernafas dan makan.

Next

Masalah Selsema Pada Bayi

Sebelum minum susu, elok spray Sterimar ni supaya bila hingus mencair baby akan telan dan lendir akan keluar melalui najisnya. Tapi itu sebenarnya tidak benar. Ramai bayi yang kerap mengeluarkan air liur ini kerana kelenjar air liur mereka aktif terutamanya apabila masuk usia 2 bulan.

Next

11 Petua Hilangkan Batuk Selsema Anak Bawah 2 Tahun Tanpa Ubat

Suhu bilik yang tidak perlu sejuk Petua hilangkan selsema bayi yang terakhir ialah dengan cara memastikan suhu bilik yang dihuni bayi anda tidak terlalu sejuk. Jangan simpan bayi kat rumah dan cuba rawat sendiri. Untuk merawat batuk pada bayi, anda hanya perlu memasukkan 2-3 titis larutan garam ke dalam rongga hidung bayi anda dengan menggunakan penitis.

WanieSamani's Blog: Bila Bayi Selsema...

Jangan simpan bayi kat rumah dan cuba rawat sendiri.

Next

Bayi Selsema Batuk, Apa Perlu Buat? Perkongsian Pengalaman Madam Nurul Simplirub

Banyak persoalan dalam kepala I apa sebabnya anak I meleleh hingusnya. Baby nasal aspirator Yang ni pun senang je nak guna.