Teknik bacaan quack. BAB 4: TEKNIK MEMBACA

TEKNIK MEMBACA

Helga Perasaan saya mendidih kemarahan apabila melihat dinding sekolah perlu dibersihkan dan dicat semula untuk kali keempat bagi menghilangkan grafiti. Fikirkan fesyen pakaian berjalur dan berkotak-kotak yang muncul di kedai pakaian beberapa tahun yang lalu; begitu juga dengan pakaian ski. Ya, kebanyakannya diterima, tetapi bagaimana pula grafiti? Buku teks: ms 128- 129 3.

Next

static.clicccar.com bacaan

Buku teks: ms 110- 111 1. ASPEK SENI BAHASA: 4 Memahami dan mengapresiasi karya sastera 4.

Next

TEKNIK MEMBACA DALAM BAHASA MELAYU (KWLH, SQ4R, CHATT, ACID, QUACK)

Mengapakah segelintir belia mencemarkan nama baik dengan menconteng lukisan grafiti yang dilarang? Siapa yang sedia membayar untuk grafiti? Catat maklumat yang tidak terjawab dalam Lajur H. Kita perlu mengenal pasti strategi bacaan yang perlu diajarkan kepada murid supaya mereka dapat menjawab soalan yang mencabar keupayaan berfikir. Artis profesional tidak menggantung lukisan mereka di tepi jalan.

Rancangan Pengajaran Tahunan Bahasa Melayu Tingkatan 5

Buku teks: ms 106- 107 mengikut konteks. Buku teks: ms 4-5 2. Mempersembahk an pelbagai prosa dan puisi secara kreatif.

Next

TEKNIK MEMBACA

Jadi, perlukah pelukis grafiti meminta kebenaran? Adakah orang yang meletakkan papan iklan meminta kebenaran anda? Buku teks: ms 156- 157 2. Lebih parah lagi, grafiti ialah kaedah memusnahkan lapisan ozon.

Next

BAB 4: TEKNIK MEMBACA

ASPEK SENI BAHASA: 4 Memahami dan menggunakan peribahasa dalam lisan dan penulisan 4. ASPEK SENI BAHASA: 4 Memahami dan menggunakan peribahasa dalam lisan dan 4.

Next

TEKNIK MEMBACA

Kini memang masa yang sukar untuk seni. Menjelaskan perbelanjaan yang besar untuk membersihkan grafiti. Semasa dan selepas membaca teks, pelajar mengisi lajur L untuk menjawab soalan yang tersenarai dalam lajur W.

Next

TEKNIK MEMBACA DALAM BAHASA MELAYU (KWLH, SQ4R, CHATT, ACID, QUACK)

Mempersembahkan seloka dan gurindam dengan nada dan intonasi yang sesuai menggunakan pelbagai media secara kreatif. Buku teks: ms 32-33 2. Catat maklumat dalam lajur K carta KWLH berdasarkan tajuk, subtajuk dalam teks.

Next