Pulau undan. Pulau Undan tarikan baharu ke Melaka

Pulau Melaka & Pulau Besar + 6 Lagi Pulau

Oleh sebba itu kerajaan Melaka nampak ia satu potensi pelancongan negeri Melaka yang patut diketengahkan. Hotel JW Mariot; 5. Ang labing taas nga punto sa pulo mao ang 35 metros ibabaw sa dagat nga lebel.

Next

Pulau Undan dibuka kepada pelancong sepanjang tahun

Sebuah jambatan 30m telah dibina bagi menghubungkan kedua-dua buah Pulau ini dengan Bandar Melaka. Pulau Undan Pulo Nasod Estado Gitas-on 29 m 95 ft Tiganos Timezone GeoNames ang Pulau Undan sa.

Next

Pulau Undan di Melaka bakal diwarta Taman Laut Negara

Katanya, penilaian mengenai cadangan itu bagaimanapun masih diteruskan dan tinjauan seterusnya akan dibuat bersama kerajaan negeri dan Jabatan Perikanan pada bulan hadapan. The lighthouse was engineered and constructed by the from Birmingham in 1879 and completed in 1880, as a beacon for ships travelling along the. The lighthouse at Pulau Undan was completed in 1880 during British rule in Malacca as a beacon to all the ships that past along Malacca coast.

Next

Pulau Undan set to be first Marine Protected Area in Melaka

Beliau berkata demikian pada program penyerahan Bakul Makanan MAFI Prihatin kepada nelayan kawasan Melaka Tengah di Kompleks Perikanan Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia LKIM di Muara Sungai Duyong, di sini hari ini. Siapa kaki pancing Melaka, lokasi di sekitar Pulau Hanyut adalah lubuk untuk mereka mencari ikan-ikan menarik.

Next

Pulau Undan tarikan baharu ke Melaka

It is and cylindrical in shape, housing the lantern and a gallery and is adjoined to a single storey keeper's house; both structures were constructed of. Malah menurutnya, keindahan marin akuatik di Pulau Undan itu juga dilihat setanding dengan keindahan pulau-pulau peranginan lain di sebelah Pantai timur negara yang sesuai untuk aktiviti snorkeling dan selam skuba.

Next

Pulau Undan, Melaka, Malaysia

Jikalau kena musim air surut anda boleh sahaja berjalan kaki pergi ke Pulau Besar. Hotel Swiss Bell Harbour Bay; 4.

Next