Daerah pkp di selangor. Enam daerah Selangor kena PKP: Tak dibenar rentas daerah, negeri

Enam daerah Selangor kena PKP: Tak dibenar rentas daerah, negeri

Ismail Sabri juga menyebutkan bahawa hospital dan klinik akan dibenarkan untuk beroperasi seperti biasa. Sepang 3 Daerah lain di Selangor berada pada status PKPB 1.

Next

Daerah Di Selangor

Restoran dan tempat makan akan dibenarkan beroperasi antara jam 6 pagi hingga 12 pagi tetapi untuk makan dine-in di restoran adalah tidak dibenarkan. Menteri Kanan Kluster Keselamatan , Ismail Sabri Yaakob memaklumkan enam daerah di Selangor dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan PKP di daerah ini bermula 6 ke 17 Mei.

Next

Enam daerah di Selangor kena PKP mulai Khamis

Katanya, MKN memutuskan PKP selepas meneliti pembentangan Kerajaan Selangor serta merujuk kepada KKM dan data sistem amaran awal iaitu Hotspots Identification for Dynamic Engagement HIDE. Baiklah dalam entri kali ini saya ingign berkongsi dengan anda semua mengenai Daerah-daerah Di Selangor — PKP 2021. Jelas beliau, premis makanan seperti restoran, food truck, penjaja dan kios dibenarkan ber­operasi dari pukul 6 pagi sehingga­ pukul 12 tengah malam.

Next

Enam daerah di Selangor dikena PKP

Daerah Hulu Selangor: Hulu Bernam, Kuala Kubu Bharu, Batang Kali, Sungai Chick, Ulu Yam, Kerling, Sungai Gumut, Kuala Kalumpang, Peretak, Sungai Choh, Bukit Beruntung, Bukit Sentosa. Daerah Petaling: Seri Kembangan, Sri Serdang, Kinrara, Subang Jaya, Sri Setia, Taman Medan, Bukit Gasing, Kampung Tunku, Bandar Utama, Bukit Lanjan, Paya Jaras, Kota Damansara, Kota Anggerik, Batu Tiga, Shah Alam, Petaling Jaya, Serdang, Puchong Jaya, Puchong Perdana, Desa Puchong, Glenmarie. Stesen minyak dibenar bero­perasi dari pukul 6 pagi hingga 10 malam, namun stesen minyak di lebuh raya boleh beroperasi 24 jam.

Next

Enam daerah Selangor kena PKP: Tak dibenar rentas daerah, negeri

Bagi sektor pelancongan pula, pusat tarikan seperti zoo, ladang, akuarium, taman rekreasi juga dibenarkan.

Next

PKPB di Selangor, KL, Johor dan P Pinang mulai 5 Mac

Ismail Sabri mengatakan keputusan itu dibuat oleh kerana terdapat peningkatan kes Covid-19 dan kerajaan ingin memutuskan rantai jangkitan ini. Ismail Sabri juga menyebutkan bahawa hospital dan klinik akan dibenarkan untuk beroperasi seperti biasa.

Next

6 daerah di Selangor kena PKP

Di bawah PKPP dan PKPB, semua jenis acara, pertunjukan, penggambaran dan persembahan langsung dalam industri kreatif di dewan, audtiorium, premis seni, pusat konvensyen, stadium dan studio dibenarkan tetapi tanpa penonton.

Next