Bulan kemerdekaan 2021. Sambutan Bulan Kemerdekaan 2021

93 program sempena Sambutan Bulan Kemerdekaan 2021

Salleh Said Keruak adalah bertujuan untuk menunjukkan betapa pentingnya rakyat Malaysia mempunyai semangat berbilang kaum dan bersatu padu. Namun bukan suatu yang mudah untuk menjadi seorang Pengacara Majlis. Ahli jawatankuasa penyelaras Majlis Pelancaran Bulan Kemerdekaan Sekolah Kebangsaan Kota Masai.

Next

Bulan Kemerdekaan 2021

Oleh : Danang Satrio Priyono, S. Hadirin dan hadirat yang dihormati, Sepanjang bulan kemerdekaan ini, telah diadakan pelbagai program dan pertandingan. Hari Malaysia pula akan diadakan di Kota Kinabalu, Sabah pada 16 September 2017.

Next

Cikgu Press

Tema Hari Kebangsaan dan Hari Malaysia 2021 yang dipilih pada tahun ini adalah Malaysia Prihatin iaitu yang sama tahun lepas dan dikekalkan untuk tahun ini seperti diumumkan oleh KKMM iaitu Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Saifuddin Abdullah pada 10 Julai 2021.

Bulan Kemerdekaan 2021

Beliau berkata setiap tahun, terdapat tiga acara utama iaitu pelancaran Kempen Kibar Jalur Gemilang, sambutan Hari Kebangsaan pada 31 Ogos dan sambutan Hari Malaysia. Rumah Digital Indonesia RDI hadir sebagai ruang bertemunya kemajuan teknologi digital dengan semangat nasionalisme sebagai bangsa yang tangguh dan terus bertumbuh, untuk melampaui batas-batas fisik yang ada. TEKS PENGACARAAN PELANCARAN BULAN KEMERDEKAAN Sekolah anda akan mengadakan pelancaran bulan kemerdekaan peringkat sekolah, pasti anda tercari-cari teks ucapan untuk pengacaraan majlis tersebut.

Next

Sambutan Bulan Kemerdekaan 2021

Logo : Klik Lagu Rasmi Hari Kebangsaan 2017 Malaysia Sehati Sejiwa telah dipilih sekali lagi sebagai lagu rasmi untuk sambutan Hari Kemerdekaan 2017. Majlis seterusnya mempersilakan Encik Amizam bin Mohamed selaku Penyelaras Majlis Pelancaran Bulan Kemerdekaan peringkat Sekolah Kebangsaan Kota Masai untuk menyampaikan ucapan alu-aluan. Majlis merakamkan ucapan terima kasih atas nyanyian lagu patriotik yang penuh semangat daripada para guru dan murid.

Next

Sambutan Bulan Kemerdekaan 2021

Marilah sama-sama kita panjatkan kesyukuran ke hadrat Illahi kerana dengan limpah kurnia dan izin-Nya dapat kita bersatu di sini. Berbagai kegiatan akan lebih banyak menitikberatkan pada aktivitas-aktivitas virtual sehingga masyarakat dapat merasakan pengalaman yang baru, namun yang terpenting memutus penularan Covid-19. Bagi sambutan kemerdekaan kali ini, tema yang digunakan adalah sama seperti tahun 2020 iaitu Malaysia Prihatin.

Next

PELANCARAN SAMBUTAN BULAN KEMERDEKAAN KE

Selain itu, sambutan kemerdekaan di anjurkan di sekolah-sekolah bagi mendedahkan generasi muda tentang semangat kemerdekaan dan menjadikan Malaysia sebagai negara yang berdaulat dan bebas.

Next

PELANCARAN SAMBUTAN BULAN KEMERDEKAAN KE

Kemeriahan bulan kemerdekaan tahun ini akan berpindah ke platform-platform digital. Khidmat Diberi Dengan Penuh Rela..