Diploma pengurusan hartanah. DIPLOMA PENGURUSAN HARTA TANAH

Diploma Pengurusan Hartanah Uitm

Salam Aiman Amri, Masa akak ambik Diploma Pengurusan Hartanah di UiTM dulu, dalam silibus akak tiada subjek calculus. Biasanya pengurusan harta dan kadaran serta pengurusan hartanah strata COB.

Next

Apa yang student belajar dalam course hartanah ?

Tp apa2 pun depend pd individu. Bahasa dia pun susah susah, bawa kamus dari rumah siap siap. Walaupun tidak dinafikan terdapat peluang lain yang boleh diceburi, saya mengesyorkan supaya graduan bidang ini memilih bidang penilaian sebagai kerjaya pertama jika ingin melangkah lebih jauh.

Next

REALITI KEHIDUPAN: Diploma Pengurusan Hartanah

Sebelum menjawab soalan adik, akak nak ucapkan tahniah kat adik.. Sebab tu syarat minimum untuk masuk kursus ni kena credit matematik iaitu sekurang-kurangnya gred C. Piawaian Kelima menyatakan Pengurusan Penyelenggaraan adalah aspek utama pengurusan harta yang penting.

Next

Diploma Pengurusan Hartanah Uitm

Jangan pandang belakang lagi.. So, macam mana result adik-adik akak? Penyerahan atau pengambilalihan yang sewajarnya oleh Pengurus Hartanah adalah langkah pertama tetapi penting juga dalam penyediaan Pengurusan Harta Perkhidmatan.

Next

Akram Noor : Diploma Pengurusan Hartanah

Tugas utama lebih kepada pentadbiran pejabat. Bidang hartanah byk peluang pekerjaan.

Next

DIPLOMA PENGURUSAN HARTA TANAH

Untuk setiap sem kita ada subjek utama dikenali sebagai VALUATION. Silap haribulan, malam sebelum exam dah give up nak exam.

Next